De Gibson GA-8T Discoverer

Gibson GA-8T Discoverer

Soms krijgen we bijzondere gitaren of versterkers binnen die al verkocht zijn voordat we de tijd hebben om ze op de website te kunnen plaatsen. Dat was ook het geval bij de Gibson GA-8T versterker uit 1961. Aangezien deze versterker in een 100% mint staat verkeerde, wilden wij hem toch nog graag met jullie delen!

De vorige eigenaar gebruikte de versterker om zijn accordeon te versterken. De accordeonist speelde op hoog niveau en heeft, met deze Gibson-versterker, het podium gedeeld met niemand minder dan Toots Thielemans!

We troffen de versterker aan in een oude (leger?) hoes. Nadat we de hoes van de versterker haalden troffen we de meest minte Gibson versterker in tijden aan. Het was alsof hij al die jaren nooit was gebruikt! We sloten een Fender Esquire aan op de versterker en hoorden direct de kenmerkende heldere en warme sound waar deze vintage Gibson versterkers om bekend staan.

De versterker heet Gibson GA-8T Discoverer, waarbij de T staat voor tremolo. Bij de versterker zat een houten footswitch inbegrepen waarmee je de tremolo kon bedienen. Op de versterker kon je de intensiteit van de tremolo naar je voorkeur instellen. Meteen kwam die karakteristieke surf-sound van de jaren ‘60 naar voren!

Wij hebben helaas maar een half uurtje van de Gibson kunnen genieten, waarna hij werd opgehaald en aan een tweede jeugd begon. De klant was al een tijd opzoek naar een Gibson GA-8T Discoverer. Toen hij hoorde dat wij er een hadden was hij verkocht, zeker nadat hij de foto’s van deze in mint-staat verkerende versterker bekeek.

Wil jij net als de klant uit het bovenstaande verhaal jouw droom gitaar of versterker vinden? Je kunt ons altijd vrijblijvend benaderen met het model dat je zoekt. Het gaat niet altijd zo snel als in dit verhaal, maar wij gaan onze uiterste best doen om ook jou te helpen aan je droom gitaar of versterker!