We genieten van de verhalen van andere verzamelaars over hun instrumenten

Over ons

The Guitar Company is een initiatief van Dirk Schots en Erwin van Waardenburg. Samen hebben wij een online studio (Artventus) in het centrum van Breda. Vanuit deze plek maken wij websites, webshops en webapplicaties. Naast onze passie voor alles wat online gebeurt, zijn wij altijd met muziek bezig.

We verzamelen al jaren (vintage) gitaren. Toen het te veel van onze tijd in beslag ging nemen, besloten we het professioneel aan te pakken. We houden van het delen van onze kennis en passie op dit gebied en genieten van de verhalen van andere verzamelaars en liefhebbers over hun instrumenten. Niets mooier dan de juiste eigenaar bij een gitaar vinden!

Het Team

Erwin van Waardenburg
erwin@theguitarcompany.nl

Erwin begon op jonge leeftijd met gitaar spelen. Hij is begonnen met een oude Silvertone en vijftien jaar (en tientallen gitaren) later heeft hij een leuke collectie met voornamelijk vintage Gibson gitaren.

Door de jaren heen heeft Erwin een breed scala aan gitaren gehad. Door al deze ervaringen heeft hij een goede kijk ontwikkeld op het gebied van originaliteit en bespeelbaarheid. Erwin kan je dan ook breed adviseren op de zoektocht naar de Holy Grail!

“Op 15-jarige leeftijd kocht ik mijn eerste vintage Gibson (Gibson SG Special uit 1971). Vanaf dit moment was ik verkocht aan vintage gitaren en ben ik me steeds verder gaan verdiepen en specialiseren in vintage en high-end gitaren.”

Favoriete gitaar: Gibson ES-350N 1952

Dirk Schots
dirk@theguitarcompany.nl
De blues werd Dirk bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Naast een fanatiek gitarist is hij een man van de techniek. Zo is hij regelmatig met een soldeerbout in zijn handen te vinden. Zo steekt hij veel vrije tijd in het opzetten van een eigen lijn van gitaarversterkers geïnspireerd op de Gibson EH-185. De techniek hiervan is volledig in handen van Dirk.

“Mijn hele jeugd ben ik bezig geweest met muziek. Thuis werd altijd blues gedraaid, dus de interesse voor vintage instrumenten zat er al vroeg in. Ik speel veel gitaar en mondharmonica en de techniek achter alles wat met versterkte muziek te maken heeft fascineert me enorm.”

Favoriete gitaar: Guild X-175