The Guitar Company

5 star rating op Google & Reverb
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen

De specialist in
vintage & high-end gitaren.

Kom gerust eens langs in onze winkel. We zijn gepassioneerd door gitaren en we delen die passie graag met collega-gitaristen. Wij hebben altijd een ruime keuze aan vintage gitaren op voorraad.

Delen van kennis en passie.

Tien jaar geleden begonnen we The Guitar Company en verkochten we een gitaar aan onze eerste klant. Sinds die eerste verkoop hebben we honderden gitaarliefhebbers verenigd met de gitaar van hun dromen. Onze gitaren hebben een nieuw thuis gevonden in meer dan 20 landen, zijn gebruikt door artiesten en in studio’s en hebben ervoor gezorgd dat mensen verliefd werden op vintage gitaren.

Wij staan klaar om u in onze winkel, te Rijsbergen (nabij Breda, Nederland), met onze ervaring en kennis te helpen.

The Guitar Company is een initiatief van Erwin van Waardenburg. Erwin verzameld al vanaf jonge leeftijd vintage gitaren. Erwin houdt van het delen van kennis en passie op dit gebied en geniet van de verhalen van andere verzamelaars en liefhebbers over hun instrumenten. Niets mooier dan de juiste eigenaar bij een gitaar vinden!

Erwin begon op jonge leeftijd met gitaar spelen. Hij is begonnen met een oude Silvertone en twintig jaar (en tientallen gitaren) later heeft hij een leuke collectie met voornamelijk vintage Gibson gitaren.

Door de jaren heen heeft Erwin een breed scala aan gitaren gehad. Door al deze ervaringen heeft hij een goede kijk ontwikkeld op het gebied van originaliteit, toon en bespeelbaarheid. Erwin kan u dan ook breed adviseren op de zoektocht naar de Holy Grail!

Veelgestelde vragen

Bij The Guitar Company beschikken wij over een pinapparaat. Je kunt dus veilig en eenvoudig afrekenen.

Voordat we een realistische prijs aan de gitaar kunnen hangen doen we onderzoek naar het instrument. Wat is de huidige marktwaarde? Dit hangt uiteraard af van een aantal zaken, zoals de staat van het instrument, eventuele benodigde reparaties, zeldzaamheid, leeftijd enzovoort. De uiteindelijke prijs van de gitaar wordt bepaald in samenspraak met u als verkoper.

Laten we vooropstellen dat wij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid omgaan met uw gitaar. Al onze gitaren worden bewaard in een beveiligde ruimte met climate controle. De gitaren verlaten de ruimte alleen wanneer iemand concreet voor dit instrument komt. Vervolgens wordt de gitaar enkel onder toezicht van The Guitar Company bespeeld. Indien nodig worden tijdens het verblijf van de gitaar de snaren tijdig vervangen. Mocht er om wat voor reden dan ook schade ontstaan aan de gitaar, dan is The Guitar Company hiervoor aansprakelijk en zorgen we dat de schade wordt hersteld.