The Guitar Company

5 star rating op Google & Reverb
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Handgemaakte

Archtop pickguards

Archtop pickguards

Waarom The Guitar Company?

The Guitar Company handelt al meer dan 15 jaar in serieuze vintage gitaren zoals Gibson, Gretsch, Guild en Epiphone archtops. Wij weten dan ook als geen ander dat de originele slagplaten vaak verslechterd zijn of ontbreken. Dit is natuurlijk erg zonde, want de originele pickguard bepaalt vaak het uiterlijk van een vintage jazzgitaar. Naast dat het zonde is, kan het “vergassen” van het materiaal ook blijvende schade aan metalen onderdelen en de afwerking veroorzaken.

Wij vonden het erg lastig om binnen Europa aan de juiste slagplaten te komen. Vanuit deze probleemstelling zijn wij zelf aan de slag gegaan om historisch correcte pickguards te vervaardigen. Door de jaren heen hebben wij een database aangelegd met de omtrekken van diverse vintage pickguards. Deze omtrekken verwerken wij in een 3D-tekenprogramma om vervolgens een mal middels een 3D-printer te vervaardigen.

Pickguards en maatwerk

Pickguards die op onze webshop beschikbaar zijn, worden bij bestelling de volgende werkdag direct verzonden (tenzij anders vermeld). U kunt uw vintage gitaar dus snel weer in topconditie brengen.

Heeft u een pickguard nodig voor een specifiek model? Wij vervaardigen deze handmatig volgens de originele specificaties. Dit proces neemt gemiddeld 14 werkdagen in beslag.

Neem snel contact met ons op voor de mogelijkheden; info@theguitarcompany.nl

Het gebruikte celluloid is kostbaar, maar ook het proces is zeer tijdrovend en arbeidsintensief. Bij het bepalen van de prijs gaan we uit van het gebruikte materiaal en de gemaakte uren.

De slagplaten worden in Noord-Brabant, Rijsbergen geproduceerd. Wij maken onze slagplaten van hoogwaardig materiaal. De slagplaten worden volledig met de hand gebonden, geschaafd en gepolijst. Exact zoals ze vroeger werden geproduceerd.

Wij maken onze slagplaten altijd ongeboord (tenzij anders vermeld) omdat archtop gitaren vaak unieke bevestigingspunten hadden van het ene instrument naar het andere.

  • iDeal
  • PayPal
  • Creditcard
  • Klarna
  • Bankoverschrijving

Onze projecten