The Guitar Company

5 star rating op Google & Reverb
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen

Verkoop uw oude instrument of collectie.

Heeft u een vintage instrument, versterker of iets anders waarvan u de waarde wilt weten? Laat het ons weten door het formulier in te vullen of stuur ons een bericht. Mocht het aangeboden instrument binnen onze collectie passen, dan doen wij u een passend aanbod.

Gitaar verkopen

Heeft u een (vintage) gitaar te koop? Bij The Guitar Company kunt u op twee manieren uw gitaar verkopen. Hieronder leggen we uit hoe het in zijn werk gaat.

Consignatie (gitaar laten verkopen)

Een eerlijke prijs voor uw gitaar krijgen? Hierbij bied u als eigenaar een gitaar aan via onze website, waarbij we samen een afspraak maken over de prijs. Hierover ontvangt The Guitar Company dan een commissie (een percentage van de verkoopprijs). Door ons uitgebreide netwerk en onze inspanningen op het gebied van marketing en advertenties biedt The Guitar Company de kans om zo snel mogelijk uw gitaar te verkopen. We nemen alle verantwoordelijkheden uit handen en dit wordt contractueel vastgelegd. De gitaar komt vervolgens bij ons in beheer.

Dit is wat we voor u doen

Bij aankomst wordt de gitaar afgesteld, schoongemaakt en zo nodig worden er nieuwe snaren op gelegd. Na een gedetailleerde inspectie worden er professionele foto’s gemaakt en gepresenteerd op onze site. Hier kunnen potentiële kopers het verhaal, de specificaties en hoge resolutie foto’s van de gitaar bekijken.

Na het plaatsen van de gitaar in onze collectie delen we het instrument via diverse social media kanalen, adverteren we op verschillende platforms en worden onze abonnees op de hoogte gesteld via onze nieuwsbrief.

The Guitar Company gaat actief op zoek naar kopers. Dit doen wij door te zoeken binnen ons eigen netwerk in binnen- en buitenland. Maar wij zullen de gitaar ook adverteren op verschillende websites, zoals Marktplaats, Reverb etc. 

Commissie:

Wij maken gebruik van een glijdende schaal betreffende onze consignatie commissie:

20% van het totaal voor gitaren tussen de €500,- en €2000,-
19% van het totaal voor gitaren tussen de €2000,- en €3500,-
18% van het totaal voor gitaren tussen de €3500,- en meer

De commissie bevat al het bovenstaande, maar ook een verzekering van het instrument, zolang het zich bevindt in ons beheer. U loopt dus geen risico.

Als het instrument niet verkocht wordt dan rekent The Guitar Company €95,- voor het afstellen en professioneel fotograferen van de gitaar. Dit geldt voor iedere prijsklasse.

Zowel de consignatiegever als de consignatienemer mogen de overeenkomst op elk moment beëindigen. De opstartkosten zijn dan voor rekening van de consignatiegever.

Na verkoop van de gitaar ontvangt de consignatiegever binnen tien werkdagen het bedrag op de bankrekening dat is opgenomen in het consignatiecontract.
Liever niet werken volgens deze constructie? Dan hebben we nog een andere optie:

Gitaar inkoop

De tweede mogelijkheid is dat The Guitar Company uw gitaar koopt. Mocht de aangeboden gitaar binnen onze collectie passen, dan bieden wij vanzelfsprekend een eerlijke prijs en een vlotte transactie.

Werkwijze

Zowel bij consignatie als inkoop doorlopen we de volgende stappen.

Graag ontvangen we zoveel mogelijk (achtergrond) informatie over de gitaar. Dit kunt u eenvoudig doen door het onderstaand formulier in te vullen of door direct contact met ons op te nemen.

Bij interesse vragen we meestal om extra informatie of nodigen we u meteen uit om met het instrument langs te komen.

Gezamenlijk inspecteren we het instrument en komen we tot een overeenkomst.

CONTACT

Stuur ons een mail of bericht via Whatsapp. Bel/ WhatsApp ons op +31 (0)76 230 50 69 of vul het formulier in.

WhatsApp 7 dagen per week bereikbaar van 10:00 – 22:00. Wij streven ernaar om u binnen 24u te beantwoorden.

INSTRUMENT DETAILS

Vul de informatie over uw instrument of collectie in inclusief duidelijke foto en ontvang uw waardebepaling binnen 24 uur.

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.