The Guitar Company

Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen

Martin 0-15 1940

 2.995,00

Een vintage Martin 0-15 uit 1940. Dit 84 jaar oude instrument heeft door de jaren heen veel meegemaakt, maar is nog lang niet klaar om met pensioen te gaan! Deze Martin garandeert vele jaren speelplezier en biedt een ongeëvenaarde klank.

Deze x-braced Martin 0-15 heeft een klein ‘0’-formaat body, wat het instrument zeer comfortabel maakt om te bespelen. Perfect voor blues, folk en rootsmuziek. De body is volledig vervaardigd uit mahonie. Er zijn enkele scheuren gerepareerd (zie foto’s) en de gitaar heeft een overspray gehad. Daarnaast is er een reparatie aan de bridge plate uitgevoerd.

De mahoniehouten hals is voorzien van een rosewood toets, en op de headstock bevinden zich de originele tuners. In het verleden is er een gaatje in de headstock geboord, dat later is opgevuld; dit was waarschijnlijk bedoeld om de gitaar met een strap te gebruiken. Een leuk detail van dit 1940-model is de tortoise headplate, die in combinatie met de tortoise pickguard zorgt voor een elegante uitstraling. De headstock heeft ook een oude reparatie die solide is uitgevoerd.

De gitaar wordt geleverd met een versleten (maar iets te grote) koffer.

Brand

Martin

Model

0-15

Origin

USA

Condition

Good

Top

Mahogany

Back & sides

Mahogany

Neck

Mahogany

Fretboard

Rosewood

Case

HSC

Meer weten over dit instrument? Bel/ WhatsApp Erwin op +31 (0)76 230 50 69 of stuur een email naar info@theguitarcompany.nl

Martin 0-15 1940
 2.995,00