The Guitar Company

5 star rating op Google & Reverb
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen

Een dagelijkse vintage player

Mijn main gitaar, naast de Gibson ES-350, is een Gibson ES-300 uit 1947 (script Gibson logo). De ES-300 is uitgerust met een Bigsby en een ABR-1 brug, beide uit de sixties. De originele onderdelen (tuners) zitten in de case, enkel de slagplaat ontbreekt. De gitaar kwam in een Calton case, een ontzettend zware en degelijke (heavy duty) koffer. Uiteindelijk kreeg ik de kans om er een Lifton case voor te kopen, weliswaar eentje uit eind jaren ‘50.

De Gibson ES-300 was een top of the line instrument en geliefd onder vele jazzgitaristen, zoals bijvoorbeeld Django Reinhardt en Mickey Baker. Ook een van de bekendste rock ‘n roll solo’s is opgenomen met een Gibson ES-300. Bill Haley and the Comets “Rock Around The Clock” door Danny Cedrone.

Django Reinhardt met een Gibson ES-300
Gibson ES-300 1947 Headstock

Deze gitaar heeft aardig wat primeurtjes. Zo is het de eerste Gibson met een crown inlay op de headstock en de eerste Gibson met P90. De cover van de P90 is nog gemaakt van soort “zonnebril” glazen doorzichtig materiaal.

Maar, wat een fantastische gitaar. Hiervoor speelde ik veelal op Gretsch gitaren, maar deze heb ik na de aanschaf van de ES-300 vrijwel allemaal verkocht. Ik speel in een Rockabilly band en daarnaast speel ik Bebop en Western Swing. Mede door de flinke projectie en de geweldige tone is deze gitaar daar uitermate voor geschikt!