The Guitar Company

5 star rating op Google & Reverb
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen
Wereldwijde verzending
Verzending binnen 1 a 2 werkdagen

De Custom Martin D-35S 1968 van Hank Williams Jr.

Hank Williams is een naam die geen introductie behoeft. Drie generaties hebben succesvolle country platen uitgebracht waarbij Hank Williams Sr. een echte legende is en Hank Williams Jr. zijn sporen ook meer dan verdiend heeft met hits als ‘A Country Boy Can Survive’ en ‘Family Tradition’. Om een gitaar te kunnen bezitten die in handen is geweest van deze familie zou voor mij als groot country liefhebber een droom zijn die uitkomt.

Martin D-35S Custom Order 1968
Hank Williams Jr. bij George Gruhn – 1995

Het toeval wil dat ik een tijd terug twee Kalamazoo’s kocht. De verkoper vertelde me tussen neus en lippen door dat hij nog een bijzondere Martin had waar hij eventueel afscheid van wilde nemen. Het betrof een ‘one-off’ Custom Order Martin D-35S uit 1968. De vaste volgers van mijn Instagram en website zullen ongetwijfeld begrijpen dat ik deze gitaar wilde zien. De Martin D-35S is namelijk al een bijzondere gitaar (slechts 1831 hebben de fabriek verlaten).

Deze Martin is voor Hank Williams Jr. op maat gemaakt. Hij hield niet van de slotted headstock en heeft deze aan laten passen naar een solid headstock. De gitaar is vervolgens jarenlang eigendom geweest van Hank tot hij in 1995 besluit de gitaar te verkopen. Voordat Hank besloot de gitaar te verkopen stond deze geruime tijd in het “Hank Williams Jr. Family Tradition Museum” in Paris, Tennessee. De geoefende kijker kan de gitaar ook zien in de documentaire ‘Hank Williams Jr. Full Access’.

    George Gruhn bemiddelt tijdens de verkoop. De nieuwe Nederlandse eigenaar koopt de gitaar en laat de gitaar naar Europa vervoeren door Barry Tashian (Hot Band Emmylou Harris). Die kun je wel om een boodschap sturen. Er is volop documentatie aanwezig om het verhaal te ondersteunen. Hank heeft een gesigneerde brief gestuurd naar Gruhn, welke meegeleverd wordt, waarin hij aangeeft hoeveel de gitaar voor hem heeft betekend. Daarnaast komt de gitaar met een foto waarop Hank de gitaar knuffelt voor de winkel van Gruhn. 

    Buiten het bijzondere verhaal van deze Martin is het ook een fantastische gitaar. Hank Williams Jr. wilde alleen de beste gitaren en deze Martin behoort zeker tot die categorie. In zijn brief geeft Hank ook aan dat hij hoopt dat de volgende koper er net zo veel plezier aan zal beleven als hij altijd heeft gedaan. Er is sprake van wat buckle wear, maar als je beseft dat dit de schuld van Hank Williams Jr. is zorgt het alleen voor meer karakter. Technisch is de gitaar in perfecte staat. 

    Hank Williams Jr. Family Tradition Museum
    Martin D-35S Custom Order 1968

    Voor mij is het vinden van deze gitaar een van mijn hoogtepunten uit mijn carrière in de gitaarwereld. Blijf de website en Instagram in de gaten houden voor updates. Wie weet is de volgende gitaar jouw droomgitaar.