The Guitar Company

5 star rating on Google & Reverb
Worldwide shipping
Shipping within 2 working days
Shipping within 2 working days
Worldwide shipping
Shipping within 2 working days

Toulouse Vintage Guitar & Amps Expo 2024

Samen met Peter van Mainwood Guitars ging ik richting de Toulouse Vintage Guitar & Amps Expo in Zuid-Frankrijk. Ik keek ernaar uit om oude vrienden te zien en mooie vintage gitaren te vinden!

In het begin was het nog spannend of onze trip naar Toulouse door zou gaan. In de week dat we van plan waren te vertrekken, waren er gedurende de hele week boerenprotesten door heel Frankrijk. Velen raadden ons af om naar Toulouse te rijden, maar we hebben het er toch op gewaagd.

Om 05:30 zijn we vanuit Nederland vertrokken naar Toulouse. Wat normaal gesproken een reis van ongeveer 10,5 uur zou moeten zijn, heeft nu meer dan 18 uur geduurd vanwege wegblokkades, brandjes en afgesloten wegen.

Franse boeren die de snelweg blokkeerde.

Toulouse Vintage Guitar & Amps Expo is een tweedaags festival. Het is ruim opgezet met uitzonderlijke vintage gitaren en versterkers. De eerste dag van het festival is exclusief voor dealers en de tweede dag is open voor het publiek. Peter en ik hebben de dealerdag bijgewoond, waar ik enkele vintage gitaren en versterkers heb kunnen aanschaffen.


De indrukwekkende stand van André

.  
Opbouwen van de show.

Na de dealerdag zijn Peter en ik teruggereden naar Nederland in de hoop dat het rustiger zou zijn op de weg. Maar ook de terugreis duurde wederom 18 uur. Je moet wat over hebben voor het vinden van de mooiste vintage gitaren 😉

Benieuwd naar wat ik heb kunnen aankopen op het festival? Houd dan de website in de gaten.